Serbia

Serbia


Serbia este o ţară situată în regiunea Balcanilor care se învecinează cu Ungaria la nord, cu România la nord-est, cu Bulgaria la sud-est, cu ^Macedonia de Nord la sud, cu ^Croaţia şi cu ^Bosnia şi Herţegovina la vest şi cu ^Muntenegru la sud-vest. Ţara revendică o frontieră cu Albania prin teritoriul disputat Kosovo.

 • Lukașenko a fost în EAU la conferința pe tema schimbărilor climatice | Întâlniri cu mai mulți șefi de stat

  Ministrul de externe al Belarus, Serghei Aleinik, a discutat cu reporterii despre detaliile întâlnirilor șefului statului belarus cu omologii săi străini în marja celei de-a 28-a conferințe a statelor participante la Convenția-Cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice din Dubai. Șeful statului a avut o serie de întâlniri cu liderii regiunii noastre eurasiatice, cu președinții…

  Citește

 • Trenuri chinezești vor circula pe ruta de mare viteză Budapesta – Belgrad

  China și Serbia au semnat marți un contract pentru achiziționarea a 20 de trenuri de mare viteză de fabricație chineză, cu o viteză maximă de deplasare de 200 km/h, pentru proiectul BRI Budapesta-Belgrad. Acestea vor reduce timpul de călătorie între cele două orașe de la 8 ore, la 3 ore.

  Citește

 • Chinese trains to link Budapest and Belgrade

  China and Serbia signed a contract Tuesday for the procurement of 20 Chinese-made highspeed trains with a maximum travel speed of 200 km/h for the BeltandRoad project Budapest-Belgrade railway, which is expected to cut the travel time between the two cities from 8 hrs to 3 hrs.

  Citește