Trupe muzicale sovietice

2023-03-07

Trupe muzicale sovietice

Muzica din Rusia | Muzică |

Muzica din Rusia | Muzică | Jazzul își are originea în URSS în anii ’20, simultan cu perioada sa de glorie în SUA. Prima orchestră de jazz din Rusia a fost creată la Moscova în 1922 de poetul, traducătorul, dansatorul V. Parnakh și a fost numită „Prima orchestră excentrică RSFSR a trupelor de jazz ale…

Jazzul își are originea în URSS în anii ’20, simultan cu perioada sa de glorie în SUA. Prima orchestră de jazz din Rusia a fost creată la Moscova în 1922 de poetul, traducătorul, dansatorul V. Parnakh și a fost numită „Prima orchestră excentrică RSFSR a trupelor de jazz ale lui Valentin Parnakh”. Prima trupă profesionistă de jazz care a cântat la radio și a înregistrat discuri a fost orchestra pianistului și compozitorului Alexandr Tsfasman (Moscova). Primele formații sovietice de jazz s-au specializat în interpretarea dansurilor la modă ca foxtrot și charleston.

În anii ’60 guvernul sovietic a început să sprijine formarea unor grupuri de muzică electronică, pe fondul unor dezvoltări tehnologice rusești/sovietice în domeniul instrumentelor electronice. Printre acestea se numără квартет «Электрон» | Cvartetul Electron, ансамбль «Рококо» | Ansamblul Rococo și diverse ansambluri de jazz. În data de 1969 aceste dezvoltări culturale au fost anulate printr-un decret al Consiliului de Miniștri al URSS, nr. 319 din 20 mai 1969.

Categorii: ,

suplimentar

Buy Me a Coffee

Arhivă știri

Mergi la Sus