Imperiul Chinei: Dinastia Ming

Imperiul Chinei: Dinastia Ming

大明


Dinastia Ming a controlat o parte din teritoriul Chinei de astăzi între 1368-1644. A fost fondată de Zhu Yuanzhang (朱元璋) care a condus între 1368 și 1398 și este cunoscut și ca împăratul Hongwu (洪武).

Administrația a fost organizată în jurul Marelui Secretariat (内阁) care coordona șase ministere. Anterior, în timpul dinastiei Yuan, alături de Secretariat mai erau două departamente de nivel înalt. În instituțiile imperiale lucrau învățați primiți pe bază de recomandări.

În 1370 a avut loc primul recensământ al populației iar în 1387 s-a început cadastrarea terenurilor, făcându-se diferențiere între pământurile private și cele ale statului. Terenurile private puteau să fie moștenite și tranzacționate, fără să existe limitări. În ce privește taxarea s-au stabilit mai multe reguli iar organizarea activității a fost îmbunătățită.

Imperiul Ming a urmărit în mod activ extinderea teritorială. Între 1369 și 1424, trupele chineze i-au expulzat pe mongoli, în 1388 China a luat sub control Coreea iar în 1407 Vietnamul. În această perioadă, misiunile chineze au vizitat Japonia, Cambodgia, Java, Sumatra, India, Samarkand și Tibet. Navigatorul Zheng He a făcut 7 expediții în țările din Asia de Sud-Est, de vest și în Africa.

[wptelegram-ajax-widget widget_width=”100%” widget_height=”600″ username=”picaturachinezeasca”]