Filipine

Filipine

ASia de Sud-Est | Atlas |

Republica Pilipinas | țară arhipelagică în Asia de Sud-Est formată din 7.641 de insule care sunt clasificate în general în trei diviziuni geografice de la nord la sud: Luzon, Visayas și Mindanao.

Cuprins

Categorii:
Cuvinte Cheie: , ,

suplimentar

 • Un nou capitol în cooperarea cuprinzătoare strategică între China și Filipine

  Vizita lui Marcos Jr. în China pentru întâlnirea cu Xi Jinping este un semnal puternic pentru poziționarea Filipinelor de partea proiectului BRI și a lumii multipolare.

  Citește

 • Mesajul lui Xi Jinping pentru noul președinte al Filipinelor

  Președintele #Xi Jinping a avut pe 18 mai o telefonică cu noul președinte al Filipinelor, Ferdinand Romualdez Marcos. Xi l-a felicitat pe Marcos pentru câștigarea alegerilor și a subliniat că acesta a participat și a asistat la dezvoltarea #relațiilor China-Filipine, numindu-l pe Marcos un clăditor, susținător și promotor al prieteniei China-Filipine. Președintele Chinei a venit…

  Citește

 • Filipine acordă construcția unei căi ferate de 380 km unui consorțiu chinez

  Departamentul Transporturilor din Filipine (DOTr) a atribuit un contract de 2,8 miliarde de dolari unui consorțiu chinez pentru a construi prima fază a rețelei feroviare Bicol de 565 km pe insula principală a țării, Luzon. Căile ferate naționale din Filipine intenționează să construiască o legătură între Metro Manila și vârful sud-estic al Luzonului, prima fază…

  Citește

1. Geografia

Filipine este mărginită de Marea Chinei de Sud la vest, Marea Filipinelor la est și Marea Celebes la sud. Are frontiere maritime cu China (și Taiwan) la nord-vest, Japonia la nord-est, Palau la est și sud-est, Indonezia la sud, Malaezia la sud-vest, Vietnam la vest.

2. Demografia

Este a douăsprezecea cea mai populată țară din lume, cu multiple etnii și culturi. Manila este capitala țării, iar cel mai populat oraș este Quezon City; ambele sunt în Metro Manila.

3. Istoria

4. Cultura

5. Politica

6. Economia