Katehon

”Think tank-ul” Katehon este o organizație independentă formată dintr-o rețea internațională de oameni – dintr-o mare varietate de domenii și discipline – care se specializează în analiza geopolitică, geostrategică și politică, a evenimentelor mondiale.

Grupul este format din gânditori politici, cercetători în relații internaționale (RI), experți în securitate și combatere a terorismului și jurnaliști preocupați de afaceri internaționale, geopolitică, etno-politică și dialog inter-religios.

Noi, la Katehon, apărăm în mod clar principiul unei lumi multipolare și, prin urmare, susținem fundamental o viziune pluricentrică a lumii definită de un echilibru internațional de puteri; respingem și contestăm orice fel de ordine mondială unipolară și hegemonie globală. Prin urmare, acordăm o atenție deosebită asociațiilor multipolare globale, cum ar fi BRICS și Organizația pentru Cooperare din Shanghai (SCO). În plus, subliniem importanța identităților religioase și culturale în relațiile internaționale.

Noi, cei de la Katehon, înțelegem misiunea noastră ca fiind una care urmărește să ajute la crearea și apărarea unui sistem internațional sigur, democratic și just, liber de hegemonie, violență, terorism, persecuție, sclavie și extremism de orice fel.

EN | RU | FR | DE