Gеополитика

Portalul Geoполитика.ru este o platformă de monitorizare continuă a situației geopolitice din lume, bazată pe aplicarea metodelor geopoliticii clasice și postclasice.

Portalul urmează linia abordării eurasiatice iar grupul analitic care se ocupă de acesta cooperează îndeaproape cu Mișcarea Internațională Eurasiatică, Centrul de Expertiză Geopolitică, Centrul de Cercetare Conservatoare, Fundația pentru Monitorizarea și Prognoza Dezvoltării Spațiilor Cultural-Teritoriale.

Scopul experților și analiștilor portalului este de a contribui la promovarea unei lumi multipolare bazate pe ordinea „spațiilor mari”. Scopul nostru este bătălia pentru noul al patrulea nomos al pământului (conform terminologiei lui K. Schmitt). Acest nomos trebuie să fie radical diferit de modelul globalist unipolar bazat pe dictatura ideologiei liberale.

Pornim de la principiul de bază al antropologiei culturale, care afirmă că nu există și nu poate exista o măsură universală comună atunci când se compară culturi și civilizatii. Nu există nici progres absolut, nici regresie absolută și nimeni nu are dreptul să-i considere pe unii mai „dezvoltați” și pe alții „mai puțin”, și să le impună criteriile și valorile pe această bază.

Timpul și spațiul sunt constructe sociologice dependente în întregime de societate. Trecând de la o societate la alta, schimbăm nu doar limba, religia, obiceiurile, ci și înțelegerea celor mai fundamentale lucruri – Dumnezeu, om, timp, spațiu. Respectul pentru identitatea fiecărei națiuni, a fiecărei civilizații și a fiecărei culturi stă la baza acelui model multipolar, care este apărat activ de analiști, politologi, sociologi și etnologi care s-au adunat în jurul portalului nostru.

În domeniul ideologiei, respingem toate cele trei teorii politice ale modernității europene: liberalism, comunism, fascism, considerându-le complet nepotrivite pentru înțelegerea esenței proceselor care se desfășoară în lumea modernă și urmând în concordanță cu dezvoltarea celui de a patra teorii politice.

RU | EN